IP: mcfriends.my_serv.com

Status: Online!

De making of

Hier lees je hoe we de server hebben gemaakt

De server zelf

De server zelf wordt gehost vanaf Server.pro.

We moeten Server eigenaar (zie ranks) Christo_coco hartelijk bedanken voor zijn ongelovelijke computerkennis. Zonder hem zou de server in feite niet kunnen BESTAAN!
En als het ons nog lukte om de server te laten lopen, dan zouden we zonder Battleship, PVP, en Lasergamen zitten, hadden we geen bewegende voertuigen in Citylife, kon je de server gemakkelijk vernietigen en was de server nog niet eens af (en nog veel meer)! Je kunt dus echt blij zijn dat hij bestaat. Vele dingen zullen door hem mogelijk zijn. O en de website is ook door hem gemaakt.

De gebouwen: hoe onze server in elkaar werd gezet

We werkten uit ons hoofd. We gebruikten de plugin WorldEdit om de server gemakkelijk en snel in elkaar te zetten

Worldedit logo

Je zult nog wat plugins tegenkomen in de "making of" pagina (en ja, die zijn mogelijk gemaakt door Christo_coco)

Onze beste bouwers zijn en Server Beheerder Kanonetje. Christo_coco is onze Worldediter
We werkten vaak een basis gemaakt door Christo_coco (met behulp van Worldedit) verder uit

Functionaliteit

We moeten Christo_coco hier ook nog voor bedanken

De server werkt vooral via command blocks (opdrachtblokken) en plugins. Command blocks kun je gebruiken bij het uitvoeren van ingewikkelde commands, zoals commands die te lang zijn voor de chat. Ook kunnen ze gebruikt worden om op bepaalde momenten commands te activeren, waarmee je makkelijker een verhaallijn kunt maken. Command blocks kunnen ook dienen als plaatsvervangers voor zogeheten mods, zodat je in feite niks hoeft de downloaden.Dat kan via een of meerdere (superlange en -ingewikkelde) commands. Je voert ze dan gewoon uit. Een machine zal spawnen die altijd actief is. Deze zit vol met command blocks, die alles regelen. Onze favoriete command-mod-maker is Gshn28. Plugins zijn zogeheten server-mods. Daaronder valt Worldedit. We gebruiken vooral Bukkit plugins maar soms ook van Spigot